Köszöntök minden kedves olvasót életem első blogjában! Az első bejegyzésben röviden összefoglalom, hogy miért hoztam létre a blogot, illetve, hogy a későbbiekben milyen témában tervezek posztokat írni.

Miért a ketogén diéta?

Évekkel korábban hallottam a ketogén diétáról, sportoló unokatestvéremtől, azonban, az akkor (és ma is) fellelhető magyar források alapján, arra a következtetésre jutottam, hogy ettől bizony csak felfordulni lehet.

Most, évekkel később, túl sok-sok diétás próbálkozáson, az átmeneti böjt kapcsán kezdtem el ismerkedni, angol nyelvű forrásokban, a ketogén étrenddel. Hamar rájöttem, hogy nem húst hússal kell enni (sőt!) és talán életben is maradok, ha kipróbálom. Így november-decemberben leteszteltem, hogy érdemes-e ezzel a táplálkozási móddal nyitnom az újévet. A válasz egyértelműen igen! Sőt, a téma olyan szinten magával ragadott, hogy eldöntöttem, egy blogban járom körül a diétával kapcsolatos témaköröket.

Egyet már most elmondhatok a tapasztalataim alapján: ezt a diétát vagy csinálod vagy nem. Nincs csalónap, nincs csaló étkezés! Jó, persze van... De azzal napokig hátráltadhatod a fogyási folyamatot, sőt, garantálom, hogy rosszul fogod magad érezni. Nem fogok hazudni, iszonyatosan nagy akaraterő kell az elkezdéséhez és kellően sokan fognak károgni körülötted, ahhoz, hogy fel akard adni egy nehezebb napon. De ha kitartasz, és túllendülsz a kezdeti nehézségeken, szuper lesz! Egy étrend, ami olvasztja a kilókat, mégsem érzel éhséget és nem kívánod az édességet. Kell ennél több? 

Nem, nem fog mindenkinek működni. Hiszem, hogy mindannyian mások vagyunk, más-más étrendtől érezzük jól magunkat. De egy próbát megér, nem? 

diéta életmód gasztro
Nem csak húst hússal!

Miért én?

Személyemben adott minden, ami egy "siker sztorihoz" szükséges. Több évnyi, hol sikeres hol sikertelen, küzdelem a túlsúllyal és olyan lelkesedés a ketogén diéta és az átmeneti böjtölés témája iránt, amely garantálja, hogy csak kellően megalapozott ismereteket adjak át az érdeklődőknek. Ezen túl hajlandó vagyok önmagamon kísérletezni pl. a vegetáriánus és a vegán ketogén étrenddel, a különböző sportokkal és a fogyást segítő, kiegészítő kezelésekkel.

A blog várható témái

Ketogén diéta,  átmeneti böjtölés:  minden, ami ezzel az életmóddal szorosan vagy tágan összefügg.


A fogyás témakörével összefüggő egyéb posztok: Mivel alapvetően fogyási céllal diétázom.


Receptek: Egyik fő célom felfedezni az igazán változatos ketogén étrend világát, így receptekkel is szeretném színesebbé tenni a blogot.

Köszönöm mindenkinek, aki megtisztel az idejével, amíg a blogomat olvassa, és remélem érdekes, hasznos, magyar nyelvű tudásanyagra és talán egy kis bátorításra is talál a bejegyzéseimben.

Kép forrása: dlife.com